Kerti tippek: Növények a kertben - a kert növényei

2010.02.21

 Szárnyalt díszdohány - Nicotiana alata

A díszdohány a csucsorfélék családjába tartozik. Erőteljes bokrokat képez fehér, rózsaszín vagy piros virágokkal. Csoportos növény, vagyis akkor érvényesül a legjobban, ha több növényt ültetünk egymás mellé. Ágyásban vagy edényben - konténerben egyaránt szépen mutat. A dús virágzáshoz tápanyagban gazdag, enyhén nyirkos talajt igényel.
Ha cserépbe, dézsába vagy konténerbe ültetjük,  naponta kell öntöznünk, és hetente trágyáznunk, míg az ágyásban nevelt példányoknak csak négyhetente szükséges a tápanyag utánpótlást biztosítanunk.

50-100 cm magas, illatos, egynyári virágok.Júniustól szeptemberig nyílnak fehér, krémsárga, rózsaszín és különböző piros árnyalatú virágaik. Ültethetők virágágyakba, szegélyekbe, házfalak mellé.

 

A díszdohány ültetése:

 Márciusban cserepekbe, ültessük, cserepenként három szem magot tegyünk. Fényen csírázik, így ne takarjuk földdel. A cserepeket állítsuk az ablakba, majd takarjuk le üveglappal vagy műanyag fóliával a pára biztosítása miatt. Tartsuk a vetésünket egyenletesen nyirkosan, és gondoskodjunk az állandó 18-20oC-os melegről. Csak a májusi fagyok után ültessük ki. Vethető közvetlenül a szabadba is, április végétől május elejéig.

Napos, szélvédett helyet kedvel, kiültetésükkor ezt vegyük figyelembe.Ültetés előtt a talajt dúsítsuk komposzttal vagy komplex műtrágyával.

A magas fajtákat ki kell karózni. Ezért célszerű már kiültetéskor leszúrni egy-egy karót melléjük.

 

Ajánló:


5 nagyszerű egynyári kombináció
 10 érv az emelt ágyás mellett

Angol kerti árnyékos beültetés

Gumós begónia

A dália és szaporítása

Magvetés, dugványozás,
bujtás

Palántázás

Ismertebb növények
szaporítás módja 

Zamatos turbolya

Torma

Orvosi veronika

Illatos ibolya

Borsikafű, csombor

Borágó

 

vissza a címoldalragazigazito.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!