Konyhakert - gyümölcsös

 

Egy régi kínai közmondás szerint, aki egy órára boldog szeretne lenni, az lakomázzon be finom ételekből, aki egynapi boldogságban akar részesülni, az a mondás szerint házasodjon meg, de aki egy egész életre szóló boldogságot szeretne, az építsen kertet.
Ahhoz, hogy sikeres kertészekké legyünk, szükséges egy olyan életszemlélet, ahol megtanulunk a bennünket körülvevő természet körforgásával együtt élni. A kertet a természet részeként értelmezzük, a termőföld élettel teli, a fenntartását ugyanolyan alapossággal, gondoskodással "szeretettel" kell ápolniuk, mint akár az emberbaráti kapcsolatainkat, mert azok vagyunk, amit megeszünk.
Amikor arra gondolunk, hogy magunk termesztenénk meg a húslevesbe való zöldséget, a lecsó alapanyagait, először vizsgáljuk meg adottságainkat. Ha előrelátóak vagyunk ez a tevékenység örömmel fog eltölteni bennünket.  A konyhakerti növények ismét előtérbe kerültek. Egyre többen szeretnék önmaguknak termeszteni a szükséges zöldségeket, hogy valóban ízletes és egészséges ételek kerüljenek az asztalra. Megoldásokat talál arra, hogy zöldségeskertje bővelkedjen a finom zöldségekben.


Zöldtrágya növények

Paradicsom 10 lépésben

Uborka
Egy kis bio-, öko-, vagy
természethű? kert 1. rész


Egy kis bio-, öko-, vagy
természethű? kert 2. rész


Egy kis bio-, öko-, vagy
természethű? kert 3. rész

 

Almafa metszése

Naspolya

Mulcs - mulcs - mulcs

Karalábé

 Miért, mikor, mit és hogyan?

konyhakert

Vegyeskultúra 1. rész

Vegyeskultúra 2. rész

Vegyeskultúra 3. rész


Krumpli cserépben-konténeres burgonya

Csemegekukorica palántázva

Cserepes sárgarépa 

 Konyhakert - haszonkert

Növénytársítás 1. rész

Növénytársítás 2. rész
fűszernövényekkel - táblázat

Növénytársítás 3. rész
zöldségfélék táblázat


 Veteményes - vetés februártól

 Gyümölcsös
gyomnövények
Taljtípust jelző gyomnövények
 
 Palánta nevelés
 
Amerikai mogyoró - földimogyoró
 
Fagyasztott kukorica

Konténerkert alapja - konténerkészítés 
 
Termesszünk fokhagymát
 
 
A paradicsom magvetése

Konyhakert - megvalósítás
 

Sárgadinnye - Görögdinnye
fűkaszálék
Fűkaszálék

Aktuális tennivalók - lemosó permetezés

Konyhakert egyszerűen

A cékla
 Vetésforgó A fahamu

Petrezselyem

Spenót

Körte metszése

Talaj-előkészítés új területen
Gyomtalanítás kartonnal
Paradicsom metszése

Paprika

Paradicsom termesztése

Padlizsán termesztése

Cukkini termesztése

Rebarbara termesztése

Földicseresznye termesztése
Talajkémhatás,  pH érték

Káposztafélék: fejes-,
vörös-, leveles


Karfiol termesztése

Őszibarack metszése

Bimbóskel

Gesztenye

Áfonya

Okra

Palántadőlés

Zöldborsó

10 kérdés a palántázásról


Mogyoró termesztése, metszése

Mogyoró szaporítása


Málna
 

Konyhakert

Lépésről - lépésre, hogyan, mikor, mit?

 

Tél vége, kora tavasz a mákvetés ideje. Hogyan termesszük a mákot?


Konyhakert 50 négyzetméteren
 

Csíranövények termesztése és fogyasztása kicsiben

 
Az ehető hibiszkusz: az okra
A másodvetés:
- lehetőségek
- feltételek
 
A retek
 

Krumplibogár, burgonyabogár, kolorádó bogár ellen hatékonyan


Hogyan termesszük a pórét
 
Hogyan termesszük a zellert
 
Gyermekláncfű - pitypang

Hüvelyesek
 
paradicsom titkok
 
Konyhakert - az első lépések

Konyhakert - igények és lehetőségek

Növények árnyékban

Az a fránya vetésforgó

Metszés előtti rügyvizsgálat

Növények a szépségért, egészségért

Epertorony, eperoszlop

Áttekintés, mielőtt belevágunk

Áttekintés - palántázás
Amikor nem sikerül-palánták

Amikor nem sikerül - szabadföldben

Ültetési "táblázat"

Szeder

Ha a gyümölcsfák nem teremnek
Neveljünk óriástököt
10 finomság a kertből

Saláta
Vöröshagyma, dughagyma
Trágyalé, komposztlé
Hogyan? Zöldségfélék
nevelése, gondozása

Betakarítás egész évben

Vetések időpontja

Neveljünk csicsókát

Nálunk is sláger a bodza

Kezdődjön a nagyvizit

Levek
 az organikus kertben


Főzetek az organikus kertben


Levek és főzetek
cantharis obscura- lágybogár

 

Hajtásválogatás, zöldmetszés

cantharis obscura- lágybogárGyümölcsritkítás


 

 

Lóbab


Miután letermett

Zöldborsó után

Érik az eperfa

Likőrök házilag

Citromfű és citromcirok

A paradicsom

Bársonyvirág és paradicsom

Feketeerdő dzsem és sajttorta

Trágyázzunk

Nadálytő- és csalánlé

Fokhagymás pesto

Elefántfokhagyma

Készítsünk potpourrit

Magszedés

Töltsük fel raktárainkat

Megéri?

Jjúliusi növényvédelem

Másodvetés - zöldhagyma

Mit ültessünk július végén?

Növényvédelem július végén

Fűszerpaprikáról részletesen

Valóban ez kell?

Tűzelhalás

Dió, mogyoró, mandula

Szeptember - téli felkészülés

Téli csemege

Áttelelő saláta

Dió és méz
   

 

vissza a címoldalra







gazigazito.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!